Fundaţia „Constantin Mimi”, decorată de preşedintele României cu „Meritul Cultural”

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, marcată în data de 15 ianuarie, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare. Acestea sunt acordate persoanelor sau instituțiilor pentru merite, contribuţie şi promovarea culturii româneşti, atât în ţară, cât şi în afara hotarelor.

Una dintre cele 25 de decorații a fost acordată Fundației „Constantin Mimi” din Republica Moldova, organizaţie care promovează proiectele culturale, sociale şi de turism din ţara noastră.

„În semn de apreciere pentru contribuția importantă la afirmarea valorilor europene în Republica Moldova, prin cultură și în cooperare cu operatori culturali din România, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea Culturii”, Fundației „Constantin Mimi”, Republica Moldova”, se arată în textul decretului, publicat pe site-ul web al preşedinţiei române.

Cristina Frolov, preşedinta Fundaţiei „Constantin Mimi”, ne-a comunicat că distincția acordată de preşedintele Klaus Iohannis este o onoare pentru organizaţie.

„Cu bucurie și recunoștință, exprimăm sincerele noastre mulțumiri Președintelui României, domnului Klaus Iohannis, pentru onoarea de a decora Fundația „Constantin Mimi” cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea Culturii”. Suntem mândri să contribuim la afirmarea valorilor româneşti, europene şi universale în Republica Moldova prin cultura și buna colaborare cu instituții şi organizații culturale din România”, susţine Cristina Frolov.

Printre cele mai remarcabile realizări ale Fundaţiei „Constantin Mimi” se numără organizarea anuală a Festivalului Internaţional de Muzică Clasică „VinOpera”, crearea unui traseu turistic care cuprinde câteva localităţi din raionul Anenii Noi, precum şi proiecte de susținere a refugiaților ucraineni.