Jocului de șah cu subiect istoric „Bătălia de la Vaslui”

♟ Fundația Constantin Mimi anunță despre expunerea, în incinta restaurantului Castel Mimi, a jocului de șah cu subiect istoric „Bătălia de la Vaslui”, autor Pavel Obreja, sculptor.

👉 Aceste șahmate reprezintă un nou aspect al jocului de șah, ce ilustrează un subiect istoric – Bătălia de la Vaslui, menționată uneori drept Bătălia de la Podul Înalt. A avut loc în 1475 lângă orașul Vaslui, între armatele aliate creștine moldo-maghiaro-polone sub comanda lui Ștefan cel Mare și oastea otomano-munteană sub conducerea lui Suleiman Pașa.

👑 Piese turnate din bronz patinate, ilustrând – oastea lui Ștefan cel Mare și oastea lui Suleiman Pașa. Piesele sunt reprezentate în formă de busturi, pe postamente cub dreptunghic cu talpă pătrată.

🟡 Soldații armatei turcești au sculpturile în formă de cerc și aurite, moldovenii au scuturile pătrate cu muchia aurită. Caii turcești au suportul/talpa pătrată cu colțurile aurite. Turele moldovenilor sunt replici al turnurilor Cetății de la Soroca ale turcilor sunt replici al turnurilor Moscheii. Vestimentația caracteristică perioadei, Împărații, Reginele și Ofițerii au intarsii cu pietre swarovski. Toate piesele înafara de ture au ștampila autorului cu inițialele OP – Pavel Obreja. Tabla este confecționată din lemn masiv/placaj cu intarsii din tablă de alamă. Opera este înregistrată în Registrul de Stat – certificat de Drept de autor.

🖋 Tabla de șah este pusă în vânzare, iar o parte din venitul din vânzare va fi direcționat pentru scopuri sociale – realizarea obiectivelor de activitate ale Fundației.

☎️ Tabla de șah poate fi executată la comandă, iar pentru mai multe detalii vă rugăm să ne lăsați un mesaj sau să ne contactați la numărul de telefon: +37369901388.