A șasea ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică VinOpera

ℹ️ Fundația Constantin Mimi aduce sincere mulțumiri finanțatorilor Festivalului Internațional de Muzică Clasică Vinopera în special Domnului Adrian Dupu, Secretar de Stat la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

🎯 Datorită suportului oferit de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova am reușit să organizăm, în premieră, Vinopera în format extins, oferind posibilitate localnicilor din satele Bulboaca și Varnița să participe la concertele organizate la ei în localitate absolut gratuit. Astfel am contribuit la incluziune socială, promovarea culturii și a noilor destinații turistice din regiune.

📍 „Îmi face o deosebită onoare și plăcere să mă aflu la cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Vinopera găzduit de Castel Mimi. Un eveniment co-finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României care demonstrează angajamentul nostru de a promova arta românească peste Prut și de a păstra moștenirile, de a promova tradițiile care însumează cultura noastră comună.

În premieră acest Festival s-a desfășurat în două alte locații, în satele Bulboaca și Varnița din Anenii Noi, cu acces gratuit pentru toți cei care au dorit să participe, tocmai pentru a susține și promova această uniune culturală dintre România și Republica Moldova”, a menționat Domnul Adrian Dupu în cadrul gala concertului de la Castel Mimi.

🖋 Proiectul „Festivalul Internațional de Muzică Clasică Vinopera” este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Mastercard, Castel Mimi, @Porsche, în parteneriat cu primăria s. Bulboaca, primăria s. Varnița, Calea Ferată din Moldova, parteneri media Rlive.md și TVR Moldova.